1 łyżka przyprawy warzywnej
1-2 łyżki oleju
sól
Zamrożenie i rozmrożenie tofu nadaje mu ciekawą strukturę - staje się mniej kruche, można łatwo wycisnąć nadmiar wody, szybciej się podsmaża.
Tofu świeże lub rozmrożone pokroić w kostkę
lub w słupki i połamać na cząstki.
Posypać przyprawą warzywną i solą i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju (10-15 minut, mieszając od czasu do czasu).
Dla bogatszego smaku można skropić podsmażone kostki sosem sojowym z dodatkiem soku z cytryny i granulowanego czosnku lub sosem teriyaki.
Użycie nierafinowanego oleju kokosowego doda kostkom lekkiego kokosowego aromatu.
Świetny dodatek do sałatek, zup lub jako element drugiego dania. Nadmiar można zamrozić.
Użycie nierafinowanego oleju kokosowego doda kostkom lekkiego kokosowego aromatu.
Świetny dodatek do sałatek, zup lub jako element drugiego dania. Nadmiar można zamrozić.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz